Mr.East fejrer 2 års fødselsdag

Gaillardia fanfare Foto-  JJ Harrison

Gaillardia fanfare Foto- JJ Harrison

Kære Mr. East læser,

Det er i dag to år siden, at Mr. East gik i luften for første gang. Da vi den 6. januar 2013 gik i gang med at skrive om landene i Mr. East dækningsområde, vidste vi ikke, om der var interesse nok for et website som Mr. East. I dag, to år senere, er vi slet ikke i tvivl. Interessen er ganske overvældende og fortsat stigende og det er nu helt sikkert:

MR. EAST ER KOMMET FOR AT BLIVE

2015 har været et fantastisk år for Mr. East. Det lykkedes os at passere 20.000 sidevisninger på en måned og vi er nået op i nærheden af 8.000 unikke brugere/måned. På det seneste observerer vi ligeledes en stigende interesse fra vores nabolande. Antallet af læsere fra Norge og Sverige er jævnt stigende hele tiden. 2015 blev ligeledes året, hvor Mr. East Kurser for alvor er kommet i gang. Mr. East arrangerer nu kurser for Mediernes Efteruddannelse og har i den kommende tid to hold, der skal afsted til henholdsvis Balkan-landene og Ukraine.

2015 var et godt år, men vi har endnu større forventninger til 2016, hvor flere nye aktiviteter bliver sat i gang. Allerede i dag udvider Mr. East sit dækningsområde med Centralasien. Flere læsere har spurgt om, hvorfor vi ikke også dækker de tidligere sovjetlande Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Uzbekistan og Turkmenistan. Vi er enige, og du vil allerede fra i dag kunne læse historier fra Centralasien. Dermed dækker Mr. East nu hele den tidligere Østblok og Sovjetunionen.

Mr. Easts første bog udkommer i begyndelsen af marts

Mr. Easts første bog udkommer i begyndelsen af marts

I marts kommer endu en milepæl i mr. Easts historie. I begyndelsen af marts præsenterer Mr. East sin første bogudgivelse, og Mr. East Forlag lægger stærkt ud med at udgive den ukrainske forfatter Andrej Kurkovs bog om demonstrationerne på Uafhængighedspladsen i Kijev, Den ukrainske dagbog. Bogen har fået flotte anmeldelser i f.eks. The Guardian, Financial Times og The Economist og vil altså snart kunne købes i dansk oversættelse.

Der er ligeledes nye tiltag på vej på området for studierejser, hvor Mr. East Studierejser vil arrangere nye ture, denne gang til Tjekkiet og Georgien.

Flere andre tiltag er undervej, men vi skal ikke afsløre det hele, der skal fortsat være plads til overraskelser. En ting er dog ingen overraskelse længere. Du kan være ganske sikker på, at Mr. Easts dygtige skribenter og eksperter også i 2016 vil levere gode og analyserende artikler, som du ikke kan finde i andre danske medier.

Til forskel for de danske medier bruger vi på Mr. East nemlig lokalkendskab og lokale medier og ikke Ritzau eller internationale nyhedsbureauer, som kilde til vores historier. Derfor er Mr. East unik og uden sidestykke på det danske mediemarked.

Spred det gode budskab om Mr. East, så endnu flere læsere får glæde af Mr. Easts kompetencer.

Ota Tiefenböck

Ansvarshavende chefredaktør

Share This