Minister stopper modtagelse af irakere i Tjekkiet, vi vil ikke være et rejsebureau

Tjekkiets indenrigsminister Milan Chovanec

Tjekkiets indenrigsminister Milan Chovanec

Tjekkiet: Et projekt, hvor Tjekkiet udvælger, henter og garanterer asyl til kristne fra Irak, er midlertidigt blevet stoppet af den tjekkiske indenrigsminister Milan Chovanec.

Tjekkiet ville ifølge ham risikere at ende som et rejsebureau, som blot bringer flygtninge nærmere lande som Tyskland og Sverige, som flygtninge ønsker at rejse videre til, skriver den tjekkiske nyhedsserver Aktualne.

Hans beslutning skyldes, at 25 irakere har foreløbigt bedt om at få deres pas tilbage, og har meddelt, at de vil rejse til Tyskland.

Det tjekkiske projekts formål var at hjælpe 150 irakiske kristne. Foreløbigt er mere en 60 personer kommet til Tjekkiet.

“Vi ser, hvad man vil gøre i Tyskland, om de på baggrund af internationale aftaler beslutter at sende dem tilbage til os. I så fald vil vi tage imod dem, placere dem i detention og forsøge at sende dem til, hvor de kommer fra, siger Milan Chovanec.

Ifølge Milan Chovanec har Polen oplevet den samme type problemer. Ud af 150 flygtninge som fik asyl i Polen har næsten alle forladt landet igen. ota

Share This