Migration for og imod i ungarske medier

Flygtninge i Ungarn i august sidste år Foto: Mstyslav Chernov

Ungarn: Regeringsvenlig kommentator beskylder vestlige forretningseliter for at fremme masseindvandring i håb om, at det vil give dem lukrative kontrakter. En regeringskritiker frygter på den anden side, at indvandrerpropaganda kan fremkalde had i Ungarn.

I Magyar Idők forbinder András Rácz nogle af de vestlige europæiske regeringers pro-indvandringspolitik med forretningsmæssige interesser. András Rácz citerer venstreorienterede økonomer, herunder Thomas Piketty, som har vist, at øgede offentlige udgifter favoriserer store multinationale virksomheder. Efter ødelæggende kriser, forklarer han, tilbydes plutokrater lukrative kontrakter som led i en genopbygning. Da massemigration er relateret til naturkatastrofer og krige, vil massetilstrømningen af ​​indvandrere skabe en humanitær nødsituation, som regeringer kun kan løse ved at involvere store virksomheder. Mens plutokrater og vestlige regeringer ser økonomiske fordel i massemigrationen, har vælgerne i Østeuropa forstået at se massemigration som en “eksistentiel trussel”, skriver Rácz. Østeuropæere forstår, at de midler, der er nødvendige for at støtte indvandrere, vil blive fjernet fra omfordeling inden for EU, og at de migranter, som bliver integreret, vil tage østeuropæernes arbejde, konkluderer han.

I Magyar Nemzet anklager László B. Molnár regeringen for at udføre en usund anti-immigrant propaganda. Han mener, at anti-immigrant og anti-Soros billboardkampagnen skaber frygt og had og endda vold. Han erkender, at den hadefulde propaganda også er til stede hos venstrefløjen, idet han for eksempel nævner tidligere premierminister Gyurcsánys forslag om at afskaffe stemmerettigheder for ungarere bosiddende i udlandet. Molnár mener, at et sådant had vil forgifte unge ungarers sind. ota

Share This