Migrantkrisen: Vejen til Europa lukket

Migranter ankommer til Lesbos Foto: Ggia

Migranter ankommer til Lesbos Foto: Ggia

Migrantkrisen: Aftalen mellem EU og Tyrkiet i migrantkrisen er officielt trådt i kraft natten til søndag. Fra søndag bliver alle migranter ankommet til de græske øer returneret til Tyrkiet. De kommende dage vil vise, hvordan aftalen kommer til at fungere i praksis.

”Jeg har ingen illusioner om , at det vi aftalte ikke vil resultere i komplikationer, erklærede den tyske kansler Angela Merkel ifølge BBC efter aftalen med Tyrkiet blev indgået.

Den kommende til vil utvivlsomt byde på en del udfordringer. De migranter, der ankommer til de græske øer fra søndag skal fortsat have mulighed for at søge asyl. EU vil hermed sikre, at de internationale menneskeretighedsaftaler vil blive overholdt. Ordningen vil dog formentlig kræver en hurtig behandling af eventuelle asylansøgninger og dermed stiller store krav til det mandskab, der skal behandle disse ansøgninger.

Derudover kræver aftalen en betydelig militær- og politistyrke, som skal sikre returnering af migranterne til Tyrkiet.

Amnesty International har fredag kritiseret aftalen, som ifølge organisationen betyder, at ”EU vender ryggen til den globale flygtningekrise og vælger at ignorere sine internationale forpligtelser. ota

Share This