Migrantkrisen: Strømmen tager til i styrke

Illustrationsfoto: Mstyslav Chernov

Illustrationsfoto: Mstyslav Chernov

Af Ota Tiefenböck

Ota -nyt billedeMigrantkrisen: 218.000 migranter er ifølge FN`s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) ankommet til Europa i løbet af oktober 2015. Det er det absolut højeste antal i 2015 og mere end i hele 2014.Det høje antal af nyankomne migranter kan mærkes i Slovenien som melder om 8.500 ankommet natten mellem søndag og mandag. Disse bringer antallet af flygtninge ankommet til landet siden 17. oktober op på 126.370.

Den østrigske regering meddelte i dag, at Østrig vil ændre asylreglerne. Migranterne, som ønsker at søge asyl i Østrig vil kun få en midlertidig asyl i tre år, som efter udløb vil blive revurderet udfra situationen i asylsøgerens hjemland. Den nye regel vil ligeledes gælde familiesammenføringer.

Den tjekkiske regering har besluttet at sende 20 tjekkiske politimænd til Slovenien, som skal hjælpe med bevogtning af grænsen. Tjekkiet er parat til at sende op til 50 betjente, hvis der viser sig behov for det. Samtidig besluttede den tjekkiske regering at investere omkring 14 millioner tjekkiske kroner ( knap fem millioner kroner) på indkøb af vacciner mod hepatitis til beskyttelse af medarbejdere, som kommer i kontakt med migranterne.

Share This