Migrantkrisen snart slut, Tusk sender appel til migranterne: Do not come to Europe!

Donald Tusk Foto: Mateusz Włodarczyk

Donald Tusk Foto: Mateusz Włodarczyk

Af Ota Tiefenböck

OTBLOG: Migrantkrisen ser ud til at nærme sig sin afslutning. EU`præsident Donald Tusk er torsdag trådt i karakter, og – som vi kunne læse i internationale og danske medier – opfordrer økonomiske migranter til at ”blive væk fra Europa”. Det er derfor sikkert kun spørgsmål om tid, hvornår de mange migranter fra lande, som ikke er truet af krig vender om og tager hjem igen. Migrantkrisen er efterhånden ved at indtage en tragikomisk karakter. Det tragiske ligger i, at massevis af mennesker, som flygter fra en krig er tvunget til at tage afsted fra deres respektive hjem og ikke – som de uden tvivl fortjener – bliver behandlet respektfuldt nok i Europa. Det komiske i, hvor lidt Europas såkaldt stærke mænd/kvinder, har været i stand til at præstere og hvor latterlige de efterhånden er.

Nu er det altså igen den ellers ganske anonyme og tilbageholdende EU præsident Donald Tusk, som er trådt frem i rampelyset og mandet sig op til at sige “Do not com to Europe” til de mange økonomiske migranter, som følger med migrantstrømmen.

”Grækenland eller andre europæiske lande vil ikke længere være et transitland. Schengen-reglerne træder i kraft igen, fastslog Donald Tusk torsdag.

Jeg ved ikke, om der stadigvæk er nogen, der kan tage Donald Tusk seriøst, set med mine øjne, er det ganske svært. Hvordan kan man tage seriøst en mand, som i den krise Europa befinder sig i mere eller mindre intet har formået at udrette, og som nu oven i købet truer med at genoprette de Schengen-regler, han i sin tid selv har været med til at sætte ud af drift.

Det skete nemlig med hans og de andre europæiske leders accept, da Tysklands kansler Angela Merkel, reelt satte Schengen ud af drift ved at åbne op for grænserne.

Det skete i humanismens tegn, men har reelt betydet, at de mennesker, som flygter fra krig og ødelæggelse, og netop har brug for solidaritet og hjælp, bliver mødt af mistænksomhed og afvisning fordi de drukner i den store mængde af økonomiske migranter, som ganske naturligt og forståeligt har forstået Europas åbne døre, som en invitation.

Det er ganske tvivlsomt, hvilken virkning Tusks ord får, det der til gengæld er ganske sikkert er, at Donald Tusk og de andre europæiske ledere har med deres manglende evner og handlekraftighed ikke kun kastet Europa ud i den største krise siden Anden Verdenskrig, de har også gjort en bjørnetjeneste til de mange syriske flygtninge, som fortjener  vores fulde hjælp.

Share This