Migrantkrisen: Presset på Merkel stiger

Den tyske kansler Angela Merkel Foto: Jacques Grießmayer

Den tyske kansler Angela Merkel Foto: Jacques Grießmayer

 

Af Ota Tiefenböck

Ota -nyt billedeMigrantkrisen: Blandt de tyske politikere synes at være en udbredt uenighed om, hvordan Tyskland kan løse migrantkrisen. På søndagens møde af de tyske partiledere er der således ikke blevet opnået enighed, forhandlingerne vil fortsætte torsdag.

CSU i Bayern og Bayerns premierminister Hoerst Seehofer opfordrer Angela Merkel til hurtigst muligt at introducere foranstaltninger, som vil begrænse migrantstrømmen til Tyskland, og truer med ”nøds-foranstaltninger”, heriblandt en sag ved landets forfatningsdomstol, såfremt det ikke sker.

Modstanden mod Angela Merkels flygtningepolitik stiger ligeledes hos den tyske befolkning, heriblandt i den tyske landsby Sumte, sydøst from Hamborg, bestående af 100 indbyggere, som forbereder sig på at modtage 750 flygtninge.

Den tyske regering justerer nu ifølge avisen Frankfurter Allgemeine prognosen om antallet af flygtninge som ankommer til Tyskland i 2015 fra 800.000 til en million.

De nuværende problemer og en stigende kritisk holdning giver vind i sejlene hos den ungarske premierminister Viktor Orbán, som i landets Kossuth Radio betegnede Ungarn som ”stabilitetsøen i EU” samt sagde, at Europas befolkning er ved at vågne op, skriver nyhedsserver Hungary Today.

Slovenien melder om nye migranter ankommet til landet fra Kroatien. Omkring 8000 nye migranter er ifølge det slovenske nyhedsbureau STA ankommet i løbet af natten til søndag. De fleste vil fortsætte mod Tyskland.

16 migranter har siden lørdag aften mistet livet under sejlads mellem Tyrkiet og Grækenland, oplyser internationale medier.

Share This