Migrantkrisen: Politiet i Kiel anklaget for at tolerere lovovertrædelser hos migranter

Flygtninge på grænsen mellem Serbien og Ungarn Foto: Niels Otto Pedersen

Flygtninge på grænsen mellem Serbien og Ungarn Foto: Niels Otto Pedersen

Tyskland: Politiet i den nordtyske by Kiel tolererede mindre lovovertrædelser begået af migranter. Det skriver den tyske regionalavis Kieler Nachrichte.Ifølge avisen er politibetjentene i Kiel blevet instrueret i at tolerere mindre lovovertrædelser, eksempelvis mindre butikstyverier af værdier under 10 euro, på grund af en alt for besværlig procedure ved at rejse anklage mod en migrant.

Lovovertrædelserne blev dog angiveligt udvidet også til at omfatte større sager såsom tyverier af alkohol, stjålet til videresalg.

Det var ifølge avisen kun mere seriøse forbrydelser, eksempelvis større indbrud eller personlige angreb, hvor migranterne ifølge politiet skulle behandles på samme måde, som alle andre.

Politichefen i Kiel Thomas Bauchrowitz afviser alle anklager. Ifølge ham blev der ved al ulovlig aktivitet udfærdiggjort en anmeldelse af lovovertrædelsen, uanset, hvem der havde begået den.

Formand for Politiforbundet i Tyskland Karl-Hermann Rehr betegner anklagerne i Kiel som “en resignation over for den tyske retsstat.”ota

Share This