Migrantkrisen: Milliarder af euro skal holde migranterne væk fra Europa

 Illustrationsfoto- Voice of America

Illustrationsfoto- Voice of America

Af Jens Kjær Nielsen

EU: Mange afrikanske lande lader i dag migranterne passere og skaber næsten fri adgang til Europa. EU forbereder angiveligt en plan, hvor en belønning i form af milliarder af euro skal skabe et incitament for et samarbejde med EU i stedet for, at landene på ruten til Europa blot lader migranter passere, skriver den østrigse avis Salzburger Nachtrichten.

EU skal til efteråret drøfte budgetter for flygtningeområdet frem til 2020, og en del af planen er ifølge Salzburger Nachtrichten, at lande som Libanon, Tunesien, Nigeria, Senegal, Mali, Niger, Etiopien og Libyen får tilbudt økonomisk støtte for at tilbageholde, tilbagetage og genhuse afviste asylanter fra Europa. Aftalen med de afrikanske lande skal ikke gøre det attraktivt for migranterne at bruge penge på en rejse til Europa, hvis de alligevel ender med at blive sendt tilbage.

Samlet er der tale om en investeringsplan fra EU´s side, på 31 milliarder euro, som hvis alle lande er med og med inddragelse af private, vil kunne nå op på det dobbelte. Til sammenligning har EU aftalen med Tyrkiet kostet seks milliarder Euro.

Efter lukningen af Balkanruten, er det nu ruterne til Italien EU ønsker at stoppe, og det skal ske ved at indgå aftaler med hvert enkelt land. Der bliver altså ikke tale om en kopi af aftalen mellem EU og Tyrkiet, men en skræddersyet aftale til hvert enkelte land.

Share This