Migrantkrisen: Færre migranter på Balkan, ingen nyankomne på Lesbos

Migranter ankommer til den italienske ø Lampedusa  Foto: Sara Prestiani

Illustrationsfoto: Sara Prestiani

Makedonien/Serbien/Kroatien/Slovenien: Antallet af migranter ankommet til Kroatien er i løbet af de seneste dage blevet væsentligt reduceret, meddeler talsmand for den kroatiske politi, Jelena Bikic torsdag. Ifølge hende er der i løbet af de seneste 24 timer ankommet 1.808 personer fra Sid i Serbien til den kroatiske side af grænsen i Slavonski Brod. Det skriver det kroatiske nyhedsbureau Hina.Samme meldinger kommer fra Slovenien, hvor der onsdag og til torsdag morgen klokken seks enkom 2.470 migranter. I oktober, i tiden efter Ungarns lukning af grænsen lå antallet på omkring 12.600.

Det lavere antal migranter skyldes, at landene på Balkan-ruten besluttede at lukke deres grænser for økonomiske migranter, altså mennesker som ikke flygter fra lande, plaget af krige.

Det skaber problemer på den græsk-makedonske grænse, hvor økonomiske migranter fra Iran, Pakistan, Somalia, Bangladesh og Marokko er strandet og mere en uge har demonstreret for åbningen af grænsen.

Græske medier meddeler dog, at der i de seneste tre dage ikke er ankommet nye migranter til Lesbos fra Tyrkiet. Det skyldes ifølge den græske avis Kathimerini, at det nu er blevet kendt blandt migranterne, at landene på Balkan delvis har lukket deres grænser. ota

Share This