Migrantkrisen: Er et oprør mod Merkel på vej i Prag?

Flygtninge i Ungarn i august sidste år Foto: Mstyslav Chernov

Flygtninge i Ungarn i august sidste år Foto: Mstyslav Chernov

Migrantkrisen: Det kommende møde i Visegrad-gruppen, bestående af Tjekkiet, Slovakiet, Polen og Ungarn, kan være de centraleuropæiske landes oprør mod den tyske kansler Angela Merkels politik i migrantkrisen. Det skriver tyske medier Der Spiegel og Die Welt.De fire landes premierministre, som mødes i Prag i morgen, er ifølge de tyske medier ikke tilfredse med, at Tyskland ønsker at løse migrantkrisen ved en aftale med Tyrkiet, men vil derimod arbejde for en lukning af den græsk-makedonske og bulgarske grænse. Dertil peger, at de fire lande har inviteret den makedonske præsident Dorge Ivanov og den bulgarske premierminister Bojko Borisov til mødet.

Den slovakiske udenrigsminister Miroslav Lajcak afviser, at mødet er et kommende oprør mod Angela Merkel, men bekræfter, at den såkaldte Balkan rute vil blive diskuteret på mødet, da Visegrad landene mener, at det er forkert at overlade løsningen af migrantkrisen til Tyrkiet.

Det bekræfter også den tjekkiske udenrigsminister Lubomir Zaoralek.

“Vores mål er at stoppe eller betydeligt begrænse den illegale migration på den såkaldte Balkan rute. Vi ønsker at samarbejde med europæiske løsninger og i tæt samarbejde med Grækenland, Tyrkiet og alle lande i det vestlige Balkan, siger han til den tjekkiske nyhedsserver iDnes.

Den ungarske premierminister Viktor Orbán advarede i ugens løb imod en angiveligt hemmelig aftale mellem Tyskland og Tyrkiet om at op imod 500.000 migranter skal sendes fra Tyrkiet til EU og efterfølgende distribueres mellem EU`s medlemslande. ota

Share This