Medie: Unge afghanske asylansøgere bag branden på Lesbos

Indkvartering af migranter volder problemer i Grækenland, som her i byen Chios på øen af samme navn Foto: Ota Tiefenböck

Migrantkrisen: Det var en gruppe af 15-20 unge afghanere, som satte ild til flere forskellige installationer og steder i Moria lejren på Lesbos, da lejren blev brændt ned den 9. september i år. Det siger flere vidner til den græske avis Ekathimerini.

Ifølge vidnerne opstod der en anspændt situation i lejren efter at myndighederne beordrede 35 migranter i isolation på grund af en positiv coronatest. En del migranter i lejren tror angiveligt ikke på eksistensen af corona og mener derfor at det er unødvendigt med karantæne. Det skabte en utilfredshed som altså resulterede i branden.

Det græske politi har anholdt seks unge afghanere i sagen, deres forsvarer vil ifølge Ekathimerini kræve nogle af de anholdte løsladt fordi de er under kriminel lavalder.

Græske myndigheder begyndte tirsdag overflytning af særligt udsatte grupper migranter til fastlandet. De første 700 migranter forlod Lesbos tirsdag. Formålet er at lette presset på Lesbos, hvor der i den nybyggede teltlejr Kara Tepe fortsat befinder sig omring 8.500 migranter. ota

Share This