Medie: Europa Kommissionen pynter på tallene i migrantkrisen

Jean Claude Juncker Foto- European People's Party

Jean Claude Juncker Foto- European People’s Party

EU: Europa Kommissionen tegner et alt for rosenrødt billede af EU`s indsats og migranternes ulovlige grænsepassage fra Tyrkiet til EU. Det skriver den europæiske nyhedsserver Politico.Ifølge Politico har Europa Kommissionens formand Jean Claude Juncker sendt et brev til de europæiske ledere, som angiveligt viser, at færre migranter ankommer fra Tyrkiet til EU. Jean Claude Juncker henviser i sin meddelelse til at der i slutningen af oktober ankom 52.249 migranter til EU, mens antallet i december kun var 9.093 per uge.

Ifølge Politico er disse tal dog langtfra pålidelige, da det rigtige antal migranter ankommet til EU i december menes at være tre gange højere. Politico peger i artiklen på, at Europa Kommissionen i sin meddelelse kun har benyttet en lille del af en statistikrapport , hvori der oven i købet advares imod “at det er for tidligt at drage statistisk relevante konklusioner”.

Ifølge Politico er det i Europa Kommissionens interesse at tegne et bedre billede af EU`indsatsen i flygtningekrisen. Sagen har nemlig en stor politisk betydning, da den vil stille Jean Claude Juncker stærkere i forhandlingerne om fordeling af flygtninge blandt EU`s medlemslande. Læs Politicos artikel her. ota

Share This