Lukasjenko orker ikke rubler, vil have dollars

Den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko  Foto: Okras

Den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko Foto: Okras

Hviderusland/Rusland: Den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko vil have at alle økonomiske transaktioner mellem Hviderusland og Rusland frem over vil blive afregnet i hård valuta og ikke som hidtil i russiske rubler. Det skriver det hviderussiske nyhedsbureau Belta.Rusland er Hvideruslands vigtigste eksportmarked, og det er ifølge Lukasjenko vigtigt, at de hviderussiske eksportvirksomheder ikke mister penge på den svage rubel.

”Jeg har hørt en del klager angående den russiske rubels lave værdi og da Rusland står for 40 procent af vores export, taber vi penge.Vi skulle have fortalt dem at betale os i hård valuta, amerikanske dollars eller euro, for længe siden, siger Alexander Lukasjenko ifølge Belta.

Den russiske rubel er onsdag og torsdag blevet styrket i forhold til tirsdagens kurs på omkring 80 rubler for en dollar og ligger torsdag på omkring 62 rubler per dollar. Lukasjenko mener dog, at Hviderusland er nødt til at tage sine forholdsregler.

”Det er den partner vi har i dag, og det er den situation vi ser i Rusland og Ukraine, som også er vores partner, men der er altid en løsning, og hvis vi mister noget et sted, må vi få det ind et andet sted, siger Lukasjenko. ota

Share This