Lov mod reklamer for homoseksualitet vedtaget i Ungarn, et parti fra den ellers samlede opposition stemmer for

Illustrationsfoto: Pixabay

Af Michael Skovgaard

Ungarn: Den omstridte lov, som forbyder reklamer for homoseksualitet, og som medførte flere demonstrationer i Ungarn de seneste dage, blev tirsdag vedtaget i parlamentet. Forud for afstemningen var oppositionspartierne udvandret i protest bortset fra højrefløjspartiet Jobbik, som stemte for den nye lovpakke. Dermed er det første skår slået i den samlede opposition, som ikke kan forvente et flertal mod Orbán efter valget næste år uden Jobbik.

Parlamentsmedlem Gabriella Selmeczi fra Fidesz besvarede den hårde kritik fra USA og resten af Europa, som har kaldt lovpakken for diskriminerende, homofobisk og anti-liberal med følgende udmelding: „Ægte liberalisme er, at børn og unge under 18 år selv skal have lov til at afgøre deres seksuelle orientering.“

Den nye lov kommer midt i den såkaldte „Pride-måned“, hvor der afholdes LGBT-parader over hele verden, og hvor mange multinationale virksomheder viser deres solidaritet ved bl. a. at gøre deres logoer regnbuefarvede.

Samtidig har børnekanalen Nickelodeon lanceret en række LGBT-promoverende videoer, som har affødt kritik fra flere sider, og spørgsmålet er nu, om de bliver forbudt i Ungarn, eller hvordan man vil praktisere det.

I  en af videoerne på YouTube ser man en transperson synge sange med teksten: „This family has two mummies, they love each other so proudly, and they all go marching in the big parade!“

Share This