Liverpool-stjerne i rørende interview: Giv flygtninge en chance

Dejan Lovren i kamp for Livepool. Foto: Kamran Hussain

Dejan Lovren i kamp for Livepool. Foto: Kamran Hussain

Liverpool-forsvaren Dejan Lovren flygtede som barn fra krigen i Bosnien sammen med sin familie, og i et ærligt interview med LFCTV fortæller han, hvordan det påvirker hans syn på den nuværende flygtningekrise.

Af Toke Møller Theilade

Den kroatiske landsholdsspiller og Liverpool-profil Dejan Lovren var blot tre år gammel, da krigen i Bosnien brød ud i 1992. Kort efter besluttede familien sig, som så mange andre, for at flygte fra det krigshærgede land, hvorefter de endte i Tyskland, hvor familien levede i syv lange år, før de til sidst blev sendt hjem. I et ærligt og rørende interview med LFCTV fortæller Lovren sin historie.

”Min mor og far bad om tilladelse til at blive længere, men hver sjette måned blev det afvist. Myndighederne sagde: ”Når krigen er ovre, så kan I rejse hjem.” Så hver sjette måned pakkede min mor of far deres tasker for at tage hjem. Det var hårdt, vi havde aldrig en fremtid i Tyskland,” fortæller Lovren til LFCTV.

”Til sidst kom dagen, hvor de sagde: ”I har to måneder til at pakke taskerne og tage hjem.” Det var svært for mig, fordi alle mine venner var i Tyskland, og mit liv startede der. Jeg havde alt, og jeg var glad. Jeg spillede for en lille klub, hvor min far var træner. Det var bare smukt. Min mor sagde: ”Tyskland er vores andet hjem,” og det var sandt. Tyskland gav os deres åbne hænder.”

Efter krigen flyttede Lovren-familien til Kroatien, hvilket var begyndelsen på en hård tid for dem alle.

”Min mor arbejdede for Walmart og tjente 350€ om måneden. Min far arbejdede som maler. Vi var i en økonomisk svær situation. Min mor sagde: ”Vi kan ikke betale regningerne for elektricitet eller noget andet. Og i en hel uge havde vi ingen penge.”

Minderne om tiden som flytning har sat dybe spor hos kroaten, hvilket den nuværende flygtningekrise konstant husker ham på.

”Når jeg ser, hvad der sker i dag, så husker jeg min ting, min familie samt, hvordan folk ikke ønskede os i deres land. Jeg forstår, at folk vil beskytte dem selv, men der er mennesker uden hjem. Det er ikke deres skyld, for de kæmper for deres liv for at redde deres børn. De ønsker et sikkert sted for deres børn og fremtid. Jeg oplevede alt dette, så jeg ved, hvad nogle familier oplever nu. Giv dem en chance, giv dem en chance. Du kan se, hvem der er gode mennesker, og hvem der ikke er.”

 

Det fulde interview med Dejan Lovren kan ses gratis på Liverpools hjemmeside her.

Share This