Litauens præsident kritisk overfor EU-aftale med Tyrkiet

Dalia Grybauskaite, her ved præsidentvalget i 2009  Foto: Kapeksas

Dalia Grybauskaite, her ved præsidentvalget i 2009 Foto: Kapeksas

Litauen/EU: Den europæiske plan og aftale med Tyrkiet er ”meget kompliceret og svær at implementere”. Det sagde Litauens præsident Dalia Grybauskaite forud for EU topmøde i Bruxelles, hvor EU ifølge planerne skal underskrive en aftale med Tyrkiet, hvis formål er at stoppe migrantstrømmen til EU, skriver The Baltic Times.

”Forslaget balancerer på grænsen af international legitimitet, fordi det er ikke nemt at sende en person tilbage after ankomst . Det er heller ikke nemt at sikre menneskerettigheder, give humanitærhjælp og alt andet. Det ville være langt nemmere at have aftale med Tyrkiet om at stoppe alle migranter, siger Dalia Grybauskaite.

Hun kritiserer ligeledes EU for ikke at være i stand til at træffe en længerevarende og klar beslutning og betegner EU`beslutninger som præget af desparation og hast.

”Enkelte landes pres på andre lande for at træffe hurtige beslutninger betyder, at vi skal mødes hver tiende dag og træffer kun delvise og midlertidigge løsninger, siger Dalia Grybauskaite.

Det europæiske ledere mødes i dag i Bruxelles for at diskutere en kommende aftale med Tyrkiet. Litauen er ikke det eneste land der forholder sig kritisk og stiller spørgsmålstegn ved aftalen. ota

Share This