Lech Walesa Luftavn i Gdansk fremover uden Walesa?

Gdansk lufthavn Foto: Romazur

Gdansk lufthavn Foto: Romazur

Polen: Skal Lech Walesa Lufthavn i Gdansk blive ved med at hedde Lech Walesa Lufthavn. Nej, mener, parlamentsmedlem for Lov og Retfærdighedspartiet(PiS) Andrzej Jaworski. Han mener, at borgmester i Gdansk, Pawel Adamowicz skal udskrive en lokal folkeafstemning om sagen i Gdansk. Det skriver Polskie Radio.Det afviser Pawel Adamowicz, som mener, at luthavnen i Gdansk fortsæt skal bære Walesas navn.

”Hænderne væk fra fra Lech Walesa. Han var, og bliver ved med at være protektor for vores lufthavn, siger han til den polske nyhedsserver Wiadomosci.

Ligeledes EU præsident Donald Tusk bakker op om Walesa.

”Denne sag dukker op en gang i mellem i de seneste 20, 25 år, siger han.

Kravet om navneændring af Gdansk Lufthavn er den seneste udvikling i sagen om Lech Walesas påståede samarbejde med den kommunistiske sikkerhedstjeneste i 1970`erne.

En række dokumenter, som bringer nye oplysninger om Lech Walesa’s rolle som agent for den kommunistiske sikkerhedstjeneste blev fundet i afdøde tidligere indenrigsminister Czeslaw Kiszczak’s hjem og indeholder angiveligt nye og belastende oplysninger om Lech Walesas samarbejde med sikkerhedspolitiet. ota

Share This