Lavrov: Sanktioner vil gør Rusland stærkere

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov  Foto: Dreamstime

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov Foto: Dreamstime

Rusland/Ukraine: Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov betegner de europæiske sanktioner mod Rusland for kontraproduktive. Sanktionerne vil ifølge Lavrov gøre Rusland stærkere og uafhængig af Vesten. Det skriver det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.

Sergej Lavrov betegner sanktionerne, som et forsøg på at straffe Rusland, men stiller sig uforstående over for grunden til sanktionerne, da hverken Vesteuropa eller USA kan ifølge ham levere beviser for Ruslands formodede samarbejde med separatisterne og levering af russiske våben til dem.

Lavrov betegner ligeledes de amerikanske satelitbilleder, som USA offentligjorde i dag, og som ifølge USA beviser russisk deltagelse i den østukrainske konflikt, som mangelfulde og stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor der gik 10 dage, før amerikanerne offentligjorde billederne.

Imens fortsætter kampene i Østukraine. Der meldes om fornyede kampe i området, hvor det malaysiske passagererfly blev skudt ned den 17. juli.

Kampene betyder ifølge OSCE, at et international hold bestående af australske og hollandske eksperter, som skulle efterforske omstændighederne til ulykken, måtte returnere til Donetsk. ota

Share This