Kunstnergruppe overmaler Lennon mur i Prag

Udsnit fra John lennon mur, før den blev malet over  Foto: Ota Tiefenböck

Udsnit fra John lennon mur, før den blev malet over Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Den kendte John Lennon mur i den tjekkiske hovedstad Prag, som siden 1970`erne har været brugt stil formidling af John Lennons budskab, er blevet overmalet med hvid maling, skriver flere tjekkiske medier.SE EN VIDEO OM MUREN Muren er blevet overmalet med hvid maling og en stor påskrift ”Wall is over”af en gruppe kunststuderende, som kalder sig selv for kunstnergruppen Prags Service.

”Vi vil ikke blot overmale andres påskrifter, men give plads til nye. Muren er blevet en turistattraktion, og de gamle påskrifter havde ikke nogen mening længere. Det er i overensstemmelse med John Lennons budskab, vi giver andre en mulighed for udtrykke deres holdning, siger en af gruppens medlemmer til den tjekkiske avis Blesk.

Lennons mur, tæt ved Karlsbroen i Prag, var grundlagt i 1970`erne og var en slags protest mod Tjekkoslovakiets kommunistiske regime. De daværende magthavere malede i flere omgange muren over, men der blev igen og igen skrevet poesi eller tekster fra John Lennons sange og malet portrætter af John Lennon. Muren blev efterhånden en turistattraktion, som hvert år tiltrækker en del turister. ota

Share This