Kulturkampen mellem konservative og liberale i Polen går bananas

Et af de mange billeder som florerer på sociale medier

Polen: En udstilling på Nationalmuseet i Polen har lagt endnu et lag på kulturkampen mellem liberale og konservative i Polen. Denne gang handler det om bananer.

Det hele begyndte med en udstilling af et kunstværk af de to polske kvindelige kunstnere Natalia LL og Katarzyna Kozyra på Nationalmuseet i Warszawa. Kunstværket består af en række billeder, hvor en kvinde spiser en banan på en udfordrende måde, som efterlader plads til associationer .

Billederne fik flere forældre og skolelærere til at klage. De mente, at billederne var skadelige for børn, som kommer dagligt på museet med skoleklasser, som en del af deres undervisning.

Deres klager fik museets direktør prof. Jerzy Miziołek til at pille kunstværket ned.

”Jeg er nød til at reagerer på gentagende klager fra skolelærer og forældere som har været hér og som mener, at kunstværket kan være skadeligt for børn, siger han.

Rygterne går desuden på, at fjernelsen af kunstværket skyldes endda en ordre fra selve kulturministerietministeriet.

Oppossitionen har været hurtig til at reagere på fjernelsen af kunstværket, som man betegner som endnu et tegn på den konservative regerings censur. Oppositionskredse indkaldte derfor via Facebook og andre sociale medier til en demonstation mandag aften , hvor deltagerne spiste bananer foran Nationalmuseet i protest med regeringens ”censur” .

En aktion som de konservative kredse til på sociale medier betegner som endnu tegn på oppostionens latterligheder og overdrivelser.

Kulturkampen i Polen synes nu at være gået helt bananas. je

Share This