Kultur i Fokus: Masse-orgie udløser markante protester

Kazantip i 2007  Foto: VascoPlanet

Kazantip i 2007 Foto: VascoPlanet

Af Anders Højberg Kamp

Anders HBBølgerne går højt på den 100.000 mand store elektroniske festival, Kazantip, der i anledningen af krigen er rykket fra Krim til Georgien. Festivalen er kendt for fri sex i sand og vand og halvnøgne damer, og det får den ortodokse kirke til at protestere mod synd og hedenskab.

Georgien, Anaklia, 14. august 2014, rekonstruktion:

Ikke en stor gruppe, men en gruppe med stor tilstedeværelse samler sig i Georgien. Med kors og bannere ledet af gejstlige sætter de kurs mod Anaklia, hvor festivalen Kazintip finder sted. De er harme over, at den kontroversielle begivenhed i år er flyttet til “deres hellige land”.

Deres hovedslogan lyder:

“Vi vil ikke tillade skabelsen af Sodoma og Gomorra i Georgien” – en henvisning til to byer i første mosebog, som gud tilintetgjorde på grund af befolkningens synder.

Snart når gruppen både til Anaklia og hovedstaden Tbilisi, og der står de den dag i dag. Her har protesterne fundet sted dagligt med god genklang i medielandskabet, og det vil de gøre, indtil den dag festivalen slutter 30. august.

Og syndet bliver der rigtig nok – hvis man da tager biblens ord for sande. Festivalen brander og bryster sig af deres letpåklædte piger, og både ukrainske og georgiske piger har gratis adgang. Sidste år besøgte magasinet Vice den – skal vi sige – lettere frigjorte festival. Her blev en tilfældig strandgæst interviewet:

“Dette er fucking amazing, pigerne går rundt med bare bryster og røve, de kommer over til dig og spørger om du vil bolle. Alle vil bare bolle her hele tiden. Det er amazing,” lød hans lille reportage.

Om det billede så er helt sandt eller hans egen utopi, kan man tillade sig at stille spørgsmålstegn ved. Men der bliver i hvert fald danset tæt og drukket dybt i både sand og vand på en måde, der leder tankerne tilbage til 90er-orgier, energi-drinks og Ibiza.

Se youtube-klip:

Kazantip: En republik i Europa

Festivalen er en af de mere særegne i Europa. Ikke bare bliver de basale, menneskelige instinkter dyrket til fulde. Festivalen påråber sig at være sin egen republik. De besøgende bliver kaldt “borgere”, deres billetter bliver kaldt for “vizas”, og så har festivalen endda sit eget Udenrigsministerium ledet af præsident Nikita Marshunok eller bare Nikita den Første.

“Vi forventer op mod 50.000 udenlandske gæster i år, og det antal skal stige år for år. Der bliver investeret millioner af dollar i denne lille smukke by, hvilket vil gavne det lokale erhvervsliv,” fortæller præsidenten.

Det giver den georgiske biskop og demonstrant Davit Kvlividze ikke meget for. Han mener ikke, at sex, stoffer, porno og tusindvis af prostituerede vil gavne det lokale erhvervsliv.

“Denne mand er et hån mod vores traditioner. Han griner af os,” sagde biskoppen om Nikita Den Første.

“Festivalen er en skam for vores land”.

Festivalen har eksisteret siden 1992, oprindeligt skabt for surfere. I år finder den officielt sted fra den 20. til 30. august.

Share This