Kroatisk præsident: Det er de forkerte flygtninge der er kommet

Den kroatiske præsident Kolinda_Grabar-Kitarovic Foto·Security & Defence Agenda

Den kroatiske præsident Kolinda_Grabar-Kitarovic Foto·Security & Defence Agenda

Kroatien: Den kroatiske præsident Kolinda Grabar Kitarovic mener, at det er de forkerte flygtninge, der er kommet fra Mellemøsten til Europa. Ifølge hende er hovedparten af de ankomne flygtninge “mænd som kan kæmpe” i de krige, der foregår i deres hjemlande, mens kvinder og børn, som virkelig har brug for hjælp, er blevet tilbage i Aleppo. Det skriver Balkan Insight, som henviser til et interview i den østrigske avis Kleine Zeitung.

Grabar Kitarovic afviser i interviewet også de obligatoriske europæiske flygtningekvoter, det skal ifølge hende være de enkelte medlemslande, der skal bestemme, hvor mange flygtninge de ønsker at tage imod. Hun er derudover skeptisk omkring integration af de ankomne i det vestlige samfund.

“Det muligvis ikke politisk korrekt, men vi tager en stor fejl, hvis vi tror, at mennesker som under hele deres skolegang har lært og i gennem hele deres liv har hørt fra religiøse autoriteter i Afghanistan, at kvinder mindreværdige i forhold til mænd, at disse mennesker fra dag til en anden overtager vores værdier, siger Kolinda Grabar-Kitarovic. ota

Share This