Kaos på grænsen, Kroatien parat til at indsætte militæret

Flygtninge på grænsen mellem Serbien og Ungarn  Foto: Niels Otto Pedersen

Flygtninge på grænsen mellem Serbien og Ungarn Foto: Niels Otto Pedersen

Kroatien: Den kroatiske præsident Kolinda Grabar Kitarovic opfordrer landets militær til at gøre klar til at beskytte den kroatiske grænse. Kroatien kan ikke klare flere flygtninge, skriver kroatiske medier. SE EN VIDEO FRA DEN KROATISKE GRÆNSE”Kroatien kan ikke klare flere flygtninge, siger Kroatiens indenrigsminister Ranko Ostojic.

Kroatien har ifølge kroatiske medier modtaget mere end 7.000 flygtninge, og antallet bliver ved med at stige. Situationen i grænsebyen Tovarnik, hvor flere tusinder mennesker venter på at blive transporteret til Zagreb, betegnes som kaotisk.

Det kroatiske indenrigsministerium meddeler, at landet vil tage sig af de flygtninge, som ønsker at søge asyl i landet, men de som ikke ønsker at blive i Kroatien bliver betragtet som illegale indvandrere.

Kroatien har tidligere meddelt at landet er parat til at lade flygtninge rejse i gennem Kroatien videre til Vesteuropa, men alt tyder på, at den kroatiske premierminister Zoran Milanovics udtalelse enten er blevet misforstået eller at kroaterne trækker i land.

”Det vi mente med det var en korridor fra Tovarnik (grænseby) til Zagreb, siger Ranko Ostojic.

OPDATERET KL 20:25 : Ifølge de seneste oplysninger fra Kroatiens indenrigsministerium er antallet af flygtninge ankommet til Kroatien indtil kl. 17:00 8.900. ota

Share This