Kroatien afviser, at flygtninge vil skade landets turisme

Dubrovniks idyliske havn Foto: Ota Tiefenböck

Dubrovniks idyliske havn Foto: Ota Tiefenböck

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Kroatien: Turismen i Kroatien berøres ikke af tilstrømningen af flygtninge til Europa. Det erklærer Kroatiens indenrigsminister i anledning af erklæringer om det stik modsatte i tysk og østrigsk presse.

Regeringen planlægger at udstationere tilstrækkelige politistyrker langs grænsen til Montenegro for at forhindre flygtninge og migranter i at komme til Dubrovnik og Dalmatiens kyst, to meget populære turistmål.

Kroatiens indenrigsminister siger, at der lige nu kun er tre politifolk udstationeret på Prevlaka, øen der markerer landets sydligste punkt. En større styrke kan dog hurtigt udstationeres.

Alene den dalmatiske kyst giver Kroatien turistindtægter svarende til ikke mindre end 17 pct. af landets BNP. Under et besøg for nylig i Berlin bekræftede turistminister Anton Kliman iflg. ”Balkan Insight”, at alt er under kontrol.

Hotelbranchen oplyser om et stigende antal bestillinger på overnatning, utvivlsomt forårsaget af de færre turister i Tunis, Egypten og Tyrkiet.

Slovenien har styrket grænsekontrollen. Derfor frygter Albanien at blive transitrute for flygtninge på gennemfart til Italien og videre nordpå, som det var tilfældet før den nuværende flygtningekrise satte ind.

Share This