Kritisk film om Maidan vist i Frankrig, til trods for ukrainske protester

Maidan i Kijev i marts 2014 Foto: Ota Tiefenböck

Maidan i Kijev i marts 2014 Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine/Frankrig (VIDEO): Den ukrainske tv-station Canal+ har vist en dokumentar af filminstruktør Paul Moreiro ved navnet “Ukraine: Revolutionens masker”. Filmen viser et nyt og kritisk billede af den ukrainske revolution og begivenhederne som fulgte efter, eksempelvis i den sydukrainske by Odessa, hvor flere mennesker mistede livet under brand i Fagforeningernes Hus. Ukraine forsøgte at stoppe fremvisning af filmen.“Vi blev skuffede, da vi fandt ud af, at Canal+ den 1. februar, under et særligt program for undersøgende journalistik, viste filmen Revolutionens masker, som giver et løgnagtigt billede af situationen i Ukraine, skriver den ukrainske ambassade blandt andet på sin Facebook profil.

Filmen Ukraine: Revolutionens masker giver et anderledes billede, end de vestlige medier bragte og fortsat bringer om begivenhederne i Ukraine.

Filmen stiller blandt andet spørgsmålstegn ved USA`s rolle i den ukrainske konflikt og bemærker, at den amerikanske vicepræsident Joseph Biden, John McCain og talsmand for det amerikanske udenrigsministerium Victoria Nuland alle besøgte Ukraine, mens urolighederne stod på. ota

https://youtu.be/ZWmTK-5mnWg

Share This