Krimtatarernes leder: Rusland tvinger krimtatarer til udvandring

Mustafa Jemilev Foto: Ota Tiefenböck

Mustafa Jemilev Foto: Ota Tiefenböck

Rusland/Ukraine: Russiske myndigheder er i fuld gang med at udskifte befolkningen på det russisk annekterede ukrainske halvø Krim. Det siger krimtatarernes leder Mustafa Jemilev, skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Ifølge Mustafa Jemilev er Rusland i fuld gang med at invitere russiske borgere til Krim. Ifølge myndighederne på Krim er alene omkring 15.000 kontoransatte på det seneste flyttet til halvøen. Tilflytterne bliver lokket med særlige fordele som plads på skoler og børnehaver og kan købe fast ejendom på særlige vilkår.

“En intensiv udskiftning af befolkningen er i gang, hvilket er en åbenlys overtrædelse af Genève-konventionen fra 1949 om status for midlertidigt besatte områder, som hører til denne kategori af krigsforbrydelser, siger Mustafa Jemilev.

Mustafa Jemilev peger på, at Krims oprindelige befolkning, krimtatarerne bliver tvunget til “frivillig” udvandring fra Krim. Ifølge ham er i løbet af de seneste tre år 50.000 personer udvandret fra Krim, hvoraf 25.000 er krimtatarer. ota

Share This