Krimtatarernes forsamling tvunget til at flytte

Krimtatarerne er blevet fremmede i deres eget land

Krimtatarerne, her under en demonstration i Simferopol, er blevet fremmede i deres eget land Foto:qha

Ukraine: De nye russiske myndigheder på Krim begynder i stigende grad at undertrykke Krims oprindelige befolkning, krimtatarerne. En domstol i Krims hovedstad Simferopol har beordret krimtatarernes Mejlis til at fraflytte forsamlingens bygning tæt ved Simferopols centrum. Det skriver den ukrainske avis Ukrainskaja Pravda.

Krimtatarernes velgørende fond ”Krim” og krimtatarernes avis Avdet, som ligeledes holder til i bygningen, skal i lighed med Mejlis ligeledes fraflytte ejendommen i løbet af nogle dage. Dommen betegner blandt andet krimtatarernes velgørende fond for ulovlig aktivitet samt påpeger ulovlig aktivitet i regnskaberne.

Krimtatarerne betegner situationen som et klart overgreb over for den krimtatariske befolkning og et forsøg på at skabe fjendebilleder og udstille krimtatarerne som det onde.

Krimtatarernes ledere, Mustafa Jemilev (t.v.) og Refat Tjubarov har begge fået indrejseforbud til Krim i fem år  Foto: Ota Tiefenböck

Krimtatarernes ledere, Mustafa Jemilev (t.v.) og Refat Tjubarov har begge fået indrejseforbud til Krim i fem år Foto: Ota Tiefenböck

 

Dommen blev oplæst under en politirazzia den 16. september, hvor politiet stormede bygningen og beslagde regnskaber, mødereferater samt nogle af krimtatarernes leder Mustafa Jemilevs personlige ejendele.

 

Mustafa Jemilev og Mejlis formand Refat Tjubarov har tidligere fået et indrejseforbud til Krim i fem år. ota

Share This