Krim lokker russere til at holde ferie på Krim

Kort over Krim Foto: Maximilian Dörrbecker

Kort over Krim Foto: Maximilian Dörrbecker

Rusland(VIDEO): Det er i disse dage to år siden, at Rusland annekterede den ukrainske halvø Krim.

Krim har nu ifølge russerne været en del af Rusland i to år, men alt tyder på, det kniber med at få russiske turister til at holde ferie på Krim, sådan som lokale myndigheder på Krim og de russiske politikere havde regnet med.

Den russiske tv-station Rossija 24 har udsendt en propagationsvideo med navnet ”Jeres Krim”, hvis formål er, at vække russernes interesse for Krim.

I videoen optræder personer af forskellig alder og profession, som alle holder et skilt, hvor der står ”Krim er jeres”.

Den 16. marts 2014 afholdtes en folkeafstemning på Krim om halvøen skulle fortsætte som autonom republik og fortsat være en del af Ukraine, eller ansøge om optagelse i den Russiske Føderation. Af valgresultaterne udsendt af prorussiske separatister på Krim var valgdeltagelsen 83,1% af de stemmeberettigede, hvoraf knap 97% stemte for indlemmelse i den Russiske Føderation. Dagen efter, den 17. marts 2014, erklærede Krim sig uafhængig af Ukraine og ansøgte om optagelse i den Russiske Føderation. Allerede den 18. marts 2014 holdt den russiske præsident Putin et pressemøde angående Krim-halvøens status, hvor han bød halvøen velkommen i den Russiske Føderation.

En lang række lande vedtog sanktioner mod Rusland, som følge af interventionen på Krim. ota

https://youtu.be/8Z36cjidmpA

Share This