Klaus kritiserer Vestens rolle i Ukraine

Vaclav Klaus  Foto: DerHuti

Vaclav Klaus Foto: DerHuti

Ukraine/Tjekkiet: Den tidligere tjekkiske præsident Vaclav Klaus retter en hård kritik mod Vestens rolle i den ukrainske konflikt og beskriver Ukraine som et kunstigt skabt land, som er overfølsom over for fremmed indblanding. Det skriver tjekkiske medier.

Ifølge Vaclav Klaus er Ukraine et kunstigt skabt land, som mangler noget, der kan holde landet sammen.Han mener, at Vesten har ”skubbet” til Ukraine og Rusland kunne ikke andet end at reagere.

”Man kan skubbe til dette meget sårbare land fra en hvilken som helst side med det resultat, at det vil blive splittet. Det var ikke Rusland, der har skubbet,” siger Vaclav Klaus.

Ifølge Klaus er det der foregår i Ukraine en borgerkrig og ikke en ukrainsk-russisk konflikt, sådan som krisen i Ukraine bliver fremstillet i medierne.

”De løgne vi hører hver dag i medierne, vores egne, vesteuropæiske og amerikanske, er helt forfærdelige, siger Vaclav Klaus.

Han nævner blandt andet de vestlige politikere, som under demonstrationerne i Kijev holdt taler på Maidan, som grunden til de opståede problemer i Ukraine.

Ifølge Klaus er den eneste måde at komme ud af problemerne på en forhandling og ikke sanktioner, som ifølge ham heller ikke har hjulpet andre steder i verden, eksempelvis Kuba eller Iran. ota

Share This