Kinesiske flag skaber ballade i Prag

De kinesiske flag på vejen fra lufthavn til Prags Slot Foto: Ondrej Kolar

De kinesiske flag på vejen fra lufthavn til Prags Slot Foto: Ondrej Kolar

Tjekkiet: Kinesiske flag som sammen med tjekkiske flag pynter vejen fra Prag Lufthavn til Prags Slot til mandagens besøg af den kinesiske præsident Xi Jinping i den tjekkiske hovedstad skaber problemer. Fredag blev en mand anholdt for at skære flere flag af og natten til søndag blev massevis af flagene overmalet med sort farve.

Xi Jinping kommer på tre dages besøg på invitation af den tjekkiske præsident Milos Zeman, hvis præsidentadministration har ønsket udsmykningen.

Borgmester i Prag 6, hvor hovedparten af flagene er blevet opstillet, er vred over udsmykningen.

”Jeg forstår godt, at det er god skik at tage pænt imod, men at opstille flag, det er for meget. Nu håber jeg kun, at vi ikke kommer til at opleve masserne langs vejen, som skal vinke til kammeraterne som i stor stil krænker menneskerettigheder, undertrykker etniske minoriteter og hele tiden eskalerer spænding i de områder, de har geopolitisk interesse i, siger Ondrej Kolar.

Han har besluttet, at rådhuset i Prag 6 i dagens anledning vil flage med tibetanske flag, og det er der flere tjekkiske rådhuse, der vil gøre.

Disse bliver ikke de eneste steder, hvor der bliver afholdt protester. Flere protestaktioner er undervejs, eksempelvis har Vaclav Havel Initiativ har meddelt at det vil opstille store bilboards i Prag med et billede af Vaclav Havel og DalaiLama.

Det forventes, at den kinesiske præsident vil under sit besøg indgå aftaler om kinesiske investeringer i Tjekkiet til en værdi af 45 milliarder tjekkiske kroner( omkring 13 milliarder kroner) samt indgå flere samarbejdsaftaler. ota

Share This