Kijev gør klar til undtagelsestilstand

 

ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER OG VIDEO NEDERST I ARTIKLEN

Kiev-Uafhængighedspladsen

Ukraine: Det ukrainske parlament er i disse timer samlet for at gøre formentlig det sidste forsøg på at løse urolighederne i Ukraine, som i morgen har stået på i tre måneder. Oppositionen forlanger, at præsident Viktor Janukovitj træder tilbage og udskriver et valg, samt at parlamentet vedtager ændringer af den ukrainske forfatning, som vil flytte magten i Ukraine fra præsidenten tilbage til parlamentet.

Lykkes det ikke, tyder alt på, at den eneste mulighed der er tilbage for Viktor Janukovitj er at anvende militæret og indføre undtagelsestilstand. Indbyggerne i Kijev gør sig, ifølge de ukrainske medier, klar til situationen og er begyndt at hamstre madvarer i byens supermarkeder. Der meldes ligeledes om at flere skoler i Kijev er blevet evakueret, og der er ligeledes ubekræftede rygter om, at den russiske ambassade i byen er begyndt at evakuere sine ansatte.
I løbet af dagen har flere personer med tilknytning til præsidentens parti Regionernes Parti meldt sig ud af partiet, heriblandt borgmesteren i Kijev Volodymyr Makejenko, oplyser de ukrainske medier. Dagens kampe i den ukrainske hovedstad har været de hidtil blodigste og har ifølge de ukrainske medier foreløbigt kostet 30 mennesker livet. ota

http://youtu.be/eQnzrzEnXII

killed-on-maidan20-2-14

Share This