Kerry: Russerne forbereder ny invasion

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-russian-army-military-image14812236

Arkivfoto Foto: Dreamstime

Ukraine: Den amerikanske udenrigsminister John Kerry, som i øjeblikket er på besøg i Kijev, er overbevist om, at russerne forbereder sig på at invadere det østlige Ukraine.

”Russerne har meddelt, at flere lokale regeringer i det østlige Ukraine har vedtaget at anmode russerne om hjælp, men det passer for det meste ikke. Tværtimod har flere østukrainske byer udtrykt det modsatte,” siger John Kerry til ukrainske medier og tilføjer, at Rusland på den måde ønsker at retfærdiggøre en fremtidig invasion.

En af byerne er  den sydukrainske by Odessa, hvor der i enkelte medier har været rygter om, at byen, sammen med byerne Cherson og Mykolaiv, ønsker et blive en del af den autonomme republik Krim. Oplysningerne er ifølge Mr.Easts kilder i Odessa stærkt overdrevne og et forsøg på at destabilisere situationen i området.

“Vi har enkelte prorussiske grupper, som ønsker at Odessa bliver en del af Rusland, men der er ingen der ønsker, at Odessa bliver en del af Krim. Man forsøger blot at destabilisere situationen, siger Mr. Easts kilde i Odessa og tilføjer, at hovedparten af byens indbyggere støtter den nye ukrainske regering. ota

Share This