Kefirer, tjekkisk kontroversiel produkt på vej til butikkerne

Kefirer holder tale om, at den nu snart kan købes i butikkerne Foto: Kefirer

Kefirer holder tale om, at den nu snart kan købes i butikkerne Foto: Kefirer

Tjekkiet: Det begyndte som en joke, men nu er det blevet alvor, og et kontroversiel produkt, mælkeprodukt kefir ved navnet Kefirer, er på vej til de tjekkiske butikker.

Kefirer1”I begyndelsen var det blot et ord: Kefirer. Vi kunne ikke holde op med at grine og blev ved med at komme med nye jokes, så vi besluttede os for at dele vores Kefirer med andre, vi oprettede et website og en Facebook profil. Men så rullede lavinen, vi fik henvendelser fra medier, fik massevis af mails og beskeder. Pludselig var Kefirer ikke kun os, men jer alle sammen. Nu har vi truffet en beslutning, vi vil virkelig producere Kefirer, fortæller tre unge mænd bag idéen om Kefirer, som er et mælkeprodukt kefir, hvor emballagens design er udformet med den tyske nazileder Hitlers karakteriske træk.

Kefirer, som markedsføres som ”Kefirernes Fører”, vil ifølge produktets hjemmeside have fire udgaver. En af dem er ”Den rene”, som kendetegnes ved ”Ren og fejlfri smag, indeholdende kun de udvalgte kulturer. Stryker koncentrationen, man føler sig som et overmenneske efter den første slurk.”

Et andet af produkterne har smag af jordbær og betegnes som: ”Beriget med kemisk behandlede jordbær dyrket med kærlighed på vores polske landfarmer.”

Personerne bag produktet oplyser, at de har lavet aftale med en mælkeproducent, og Kefirer nu virkelig bliver produceret og snart er på vej til tjekkiske butikker. Foreløbigt i butikskæden MyFood. ota

Share This