Kasakhstans præsident udgiver bog i London

Nursultan Nazarbajevher med den russiske præsident Vladimir Putin Foto: Kremlin.ru

Nursultan Nazarbajevher med den russiske præsident Vladimir Putin Foto: Kremlin.ru

Af Michael Andersen

Kasakhstan: Det er normalvis sjældent, at de centralasiatiske ledere udgiver bøger på andet end hjemlandets sprog. En undtagelse er Kasakhstans præsident Nursultan Nazarbajev. Han har tidligere udgivet bøger, som blev oversat til engelsk, blandt andet “My Life, My Times, And The Future” og “The Kazakhstan Way”

Nursultan Nazarbajev, har for nyligt udgivet en ny bog med titlen: “Leadership Perspectives” med den sigende undertitel -“Personal Essays, Speeches, Articles And Insights” på det britiske forlag First Magazine.

Interessant nok, indeholder bogen tilsyneladende også et par venlige ord, af selveste premierminister David Cameron:

“Som det (landet) udvikler sig, bliver Kasakhstan en til stadighed vigtigere regional aktør. Landet har ambitioner om at være med i FNs sikkerhedsråd, styrke dets forhold til EU, og har for nyligt fået medlemskab af Verdenshandelsorganisationen (WTO). Det endelige mål er at blive blandt verdens 50 mest udviklede lande inden 2050. Jeg har en tro på at Storbritannien og Kasakhstan sammen i fremtiden, vil kunne samarbejde om større og mere ambitiøse projekter, og hjælpe hindanden i at få succes i det globale kapløb.”

NazarbajevBogen har tilmed forord af en imponerende samling britiske lorder: tideligere generalsekretær i Nato Lord Robertson of Port Ellen, den britiske forsvarschef Lord Richards of Herstmonceux, og Lord Cormack, medlem af parlamentet.

Nursultan Nazarbajev er den præsident fra et tidligere kommunistisk land, der har regeret længst. Helt fra 1989, da han blev valgt til generalsekretær for den Kasakhiske Sovjetrepublik, siden genvalgt i 1991 som landets præsident da Kasakhstan blev en selvstændig nation.

Nazarbajev vandt det sidste præsidentvalg med imponerende 97.75% af stemmerne. Kasakhstans forfatning diktere endvidere at kun landets førstvalgte præsident, (hvilket betyder Nazarbajev) vil kunne blive genvalgt.

Har man lyst til at investere i bogen kan den købes hos forlaget her.

 

Share This