Kan en nazist lægge navn til en stadion i Ukraine? Ja, mener Ukraine, nej siger Israel

Nazi German Schutzmannschaft Battalion 201, Sukhevitj siddende anden fra venstre Foto: Arkiv

Ukraine/Israel: Leder af Den Ukrainske Oprørshær Roman Sukhevitj, som samarbejdede med nazisterne og menes at have en del menneskeliv på sin samvittighed, skal ikke lægge navn til en stadion i den ukrainske by Ternopil. Det mener Israels ambassadør Joel Lion, skriver Eurasia Daily.

Ternopils byråd har besluttet at navngive byens stadion efter Roman Sukhevitj, som i Ukraine betragtes som frihedskæmper, og Ternopils borgmester Sergej Nadal er ikke i tvivl. Roman Sukhevitj var ikke blot en helt, han var også en god sportsmand.

“Vi fordømmer på det kraftigste Ternopil Byråds beslutning om at navngive byens stadion efter den notorisk kendte Hauptmann SS, leder af politienhed 201, Roman Sukhevitj og forlanger en øjeblikkelig ændring af denne beslutning, siger Joel Lion.

Det er ikke første gang, Ukraine og Israel har forskellig syn på de historiske begivenheder under anden verdenskrig. Ligeledes navnet Stepan Bandera, som fejres som en helt i Ukraine, er en kontroversiel person for Israel samt flere andre lande. ota

Share This