Kampe bryder ud i Nagorno Karabakh

Nagorno kort

Aserbajdsjan/Armenien: En våbenhvile i den kaukasiske region Nagorno Karabakh er natten til lørdag blevet brudt, der meldes om heftige kampe langs hele grænselinien. Begge sider af konflikten beskylder hinanden for angribe, skriver aserbajdsjanske og armenske medier.

Ifølge Nagorno Karabakhs såkaldte forsvarsministerium har aserbajdsjanske styrker angrebet Nagorno Karabakh langs hele våbenhvile-linien og angriber de armenske styrker i området. Ifølge aserbajdsjanske medier er det armenske styrker, som angiveligt i 142 gange har brudt våbenhvilen og beskyder aserbajsdsjanske styrker med tunge våben. Der meldes om flere sårede, heriblandt børn.

Konflikten om Nagorno Karabakh har stået på siden Sovjetunionens opløsning. Armenien og Aserbajdsjan udkæmpede i begyndelsen af 1990`erne en blodig krig, som har krævet mere end 30.000 ofre. Området er hovedsageligt beboet af armenere, men hører geografisk til Aserbajdsjan. Armenien og Aserbajdsjan indgik i 1994 en våbenhvile, men aldrig indgået en fredsaftale. ota

Share This