Kadyrov belønner tjetjenske fodboldspillere efter storsejr

Ahmat arena i Groznij Foto- Stanislav Hayduk

Indgangen til Ahmat arena i Groznij Foto- Stanislav Hayduk

At professionelle fodboldspillere får store bonusser for sejre er ingen hemmelighed, men Terek Grosnijs Adilson og Ablaye Mbengues bonusser efter sejren imod mægtige Spartak Moskva lørdag aften var alligevel bemærkelsesværdige.

Af Toke Møller Theilade

Rusland: Tjetjenske Terek vandt på hjemmebanen Akhmat Arena, opkaldt efter Tjetjeniens første præsident Akhmat Kadyrov, 2-1 imod Spartak, og de to målscorere Adilson og Mbengue fik efter kampen en Toyota Camry hver ifølge Sport-Express’ Grosnij korrespondent. Udover bilerne til de to målscorer fik resten af truppen også tredoblet deres sejrsbonusser efter den flotte sejr.

Terek er under Ramzan Kadyrov, Tjetjeniens magtfulde præsidents, kontrol, omend han officielt kun fungerer som ærespræsident for ikke at bryde UEFAs regler om ikke at blande fodbold og politik.

Kadyrov har postet rigtig mange penge i Terek, der bliver brugt som et symbol på genopbygningen af den kaukasiske republik efter de altødelæggende krige i 1990erne. Kadyrov er derudover yderst fodboldinteresseret, og han ses som regel i VIP boksen på Akhmat Arena, et stadion han har opkaldt efter sin afdøde far.

I foråret slog Terek også Spartak, og dengang fordoblede Kadyrov alle spillernes sejrsbonusser som belønning. Ved den anledning gav han også gabonesiske Mbengue en bil, da han sikrede Terek sejren. Den bil fortalte Mbengue dog forleden, at han havde solgt for at kunne hjælpe sin familie i Gabon økonomisk.

Nederlaget var Spartaks tredje i træk, og sædet begynder langsomt at blive varmt under klublegenden Dmitri Alenichev. Ambitiøse Spartak er i øjeblikket på sjettepladsen, 13 point efter ærkerivalerne fra CSKA, som endda har en kamp i baghånden. Terek derimod rykkede op på femtepladsen med sejren over Spartak, og efter kampen gjorde Kadyrov det til Match TV klart, at klubben stræber efter at komme til at spille europæisk fodbold indenfor den nærmeste fremtid

Share This