John Kerry besøger Moskva

Putin og Kerry mødte sidste år i Sotji Foto: Kremlin

Putin og Kerry mødte sidste år i Sotji Foto: Kremlin

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Rusland: I dag, den 23. marts indleder USA’s udenrigsminister et to-dages arbejdsbesøg i Moskva, det tredje på et år. På dagsorden er bilateralt samarbejde og ”løbende problemer” internationalt, skriver ITAR-TASS.

Syrien vil uden tvivl være højt på dagsordenen. Situationen lige nu i Ukraine er derimod helt fastfrosset, hvilket meget tydeligt kom til udtryk under mødet for nylig i Normandiet formatet, hvor Frankrig, Tyskland, Ukraine og Rusland deltager.

Forholdet mellem USA og Rusland er stadig ”kompliceret”, lyder det fra russisk side, hvilket et langt stykke skyldes Ukraine-krisen.

Dialogen mellem de to lande har trods flere møder og telefonsamtaler været begrænset, men Syrien har bragt Rusland tilbage til forhandlingsbordet.

Fra amerikansk side er der indført visa-restriktioner og beslaglæggelse af russisk ejendom og formuer. Samhandelen mellem USA og Rusland er over et år faldet med en tredjedel, ned til 20 mia. dollar. Fra russisk side er der udtrykt bekymring over russiske statsborgeres vilkår i USA, herunder forholdene for børn adopteret i Rusland.

Share This