Jobbik vil demonstrere styrke

Gabor Vona og EU`parlamentariker for Jobbik Krisztina Morvai Foto: Kovács László

Gabor Vona og EU`parlamentariker for Jobbik Krisztina Morvai Foto: Kovács László

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Ungarn: Jobbik skal demonstrere styrke og troværdighed for at kunne vinde valget i 2018 over Fidesz, erklærede partiets leder Gábor Vona for nylig, skriver den ungarske nyhedsserver Hungary Matters.Jobbik er reelt den eneste udfordrer til Orbán og Fidesz, erklærer han, for den socialistiske og liberale opposition ligger underdrejet. Kun Jobbik har en stabil vælgerskare.

Fidesz og Socialistpartiet hører til i det 20.århundrede, Jobbik er det 21.århundredes parti, moderne, konservativt og folkeligt. Jobbik, fortsætter han, er ikke drejet ind mod centrum, men vælgerne drejet over mod Jobbik. Troværdighed gælder frem for alt bekæmpelsen af den udbredte korruption.

Fidesz har svaret hårdt igen. Jobbik er selv ramt af en alvorlig skandale, spionanklagen mod partiets medlem af Europaparlamentet, Bela Kovácz.

Socialistpartiet støttes af Bruxelles og Georg Soros, men vi trænger til at vide, hvis interesser Jobbik i virkeligheden tjener, lyder det fra Fidesz.

For få måneder siden var Jobbik tæt på at overhale Fidesz i meningsmålingerne, men den hårde linje i flygtningespørgsmålet har givet Fidesz og Orbán ny vind.

 

 

Share This