Jaguar Land Rover vil bygge en fabrik i Slovakiet

Land Rover Foto: Wikimedia

Land Rover Foto: Wikimedia

Slovakiet: Jaguar Land Rover vil bygge en ny fabrik til 1,5 milliarder euro i Slovakiet. Det skriver Financial Times.Fabrikken, som forventes at stå klar i 2018, skal producere omkring 300.000 biler årligt og beskæftige 6.000 mennesker.

Jaguar Land Rover, som er en del af den indiske bilkoncern Tata, har ifølge den slovakiske nyhedsserver Pravda underskrevet en aftale med den slovakiske regering.

Aftalen betegnes af landets premierminister Robert Fico som ”et vigtigt skridt på vej til en strategisk investering med en positiv virkning for Slovakiet og hele EU”.

Slovakiet vandt konkurrencen om fabrikkens placering i konkurrence med Tjekkiet, Polen, Ungarn og Tyrkiet. I den sidste fase stod konkurrencen mellem Polen og Slovakiet, hvor det altså blev Slovakiet, der løber af med investeringen.

Beslutningen skaber en stor skuffelse i Polen, som lokkede med kvalificeret arbejdskraft, lave arbejdsomkostninger samt statslige støtteordninger.

Slovakiet vil med den nye fabrik forstærke sin position som verdens største bilproducent per indbygger. I 2014 blev der produceret 972.474 biler i Slovakiet. ota

Share This