Italiensk premierminister får tjekkiske politikere op af stolene

Mateo Renzi Foto: Kremlin.ru

Mateo Renzi Foto: Kremlin.ru

Tjekkiet/Italien: Den italienske premierminister Matteo Renzi gav onsdag et interview til den tjekkiske avis Pravo. Hans ord får de tjekkiske politikere til at se rødt.

Matteo Renzi mener, at de centraleuropæiske lande, herunder Tjekkiet, på grund af deres afvisning af de fælleseuropæiske flygtningekvoter, burde afskæres fra de europæiske fonde.

Det afviser Tjekkiets finansminister Andrej Babis på det kraftigste. Han henviser både til EU medlemslandenes forskellige historiske baggrund og til at EU ikke kan bruge den type afpresning over for lande som har en anden holdning.

”Det kan ikke passe, at EU skal afpresse V4 lande (Tjekkiet, Slovakiet, Polen, Ungarn). Vi har ikke haft nogen kolonier, vi har ikke haft store indvandrerbølger, som Frankrig, Storbritannien eller Tyskland. Desuden ønsker migranterne slet ikke at slå sig ned i V4 lande, EU burde efterhånden forstå det, siger Andrej Babis.

Ligeledes den tjekkiske europolitiker Stanislav Polcak afviser Renzis forslag. Han mener oven i købet, at det er i strid med europæisk lovgivning.

”At stille ultimative krav til medlemslande fra øst er i strid med de værdier, EU er baseret på, siger han. ota

Share This