Ingen vil høre på Putin

MFA

Den ukrainske regering er afvisende over for Putins forslag Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Hverken separatisterne eller den ukrainske regering ser ud til at tage den russiske præsident Vladimir Putins ønske om at udskyde den folkeafstemning, som separatisterne har planlagt til at afholde den 11. maj, seriøst. Den ukrainske regering har torsdag offentliggjort en erklæring, hvori regeringen stempler Putins opfordring som “ligegyldig”.

“Den ukrainske regering har ikke planlagt nogen folkeafstemning, og hverken Luhansk eller Donetsk region har myndighed til at kunne udskrive en sådan en. Det er derfor umuligt at udskyde eller aflyse noget, som rent faktisk ikke eksisterer. Det er blot et politisk fupnummer og propaganda,” sagde sekretær for national sikkerhed og forsvar, Andrej Parubij, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Heller ikke hos separatisterne ser Putins ord at finde genklang. Separatisterne vil, ifølge flere ukrainske medier, afgøre spørgsmålet i løbet af i dag, men de foreløbige meldinger fra Donetsk og Luhansk er afvisende. Alt tyder derfor på, at de to regioner vil afholde en folkeafstemning, sådan som de har planlagt, den 11. maj. ota

OPDATERING KL.13: Separatisterne i Luhansk og Donetsk har besluttet at afholde folkeafstemningen som planlagt.

Share This