Ingen aftale med Tyrkiet, tyrkisk plan en flygtning for en flygtning foreløbigt afvist

Foto: Mstyslav Chernov

Foto: Mstyslav Chernov

EU: Selvom at parterne forhandlede i 12 lange timer lykkedes det ikke EU og Tyrkiet at indgå en aftale ved mandagens topmøde i Bruxelles, skriver internationale medier.

Tyrkiets krav ved mødet var, at hver flygtning som bliver returneret fra de græske øer til Tyrkiet skal udløse, at en flygtning, som opfylder betingelser for at få tildelt asyl vil blive sendt fra Tyrkiet til EU. Derudover forlanger Tyrkiet tre milliarder euro. Disse er udover de tre milliarder, landet i forvejen har fået stillet i udsigt, samt et ophør af visumpligt for tyrkiske borgere i EU. De europæiske ledere og Tyrkiet har foreløbigt ikke nået enighed omkring aftalen, hvor det formentlig er de tre milliarder ekstrader er problemet.

De er dog blevet enige om, at illegal indvandring på den nuværende Balkanrute til Europa skal ophøre og at Grækenland får hjælp fra EU til at tackle de mange migranter, strandet på græsk territorium. Den endelige aftale med Tyrkiet er foreløbigt udsat og forventes at blive indgået på EU`s næste topmøde om 10 dage. ota

Share This