I dag kåres Merkel og CDU rykker til højre

Angela_Merkel_Portrait

Af Uffe Gardel

UffeTirsdag eftermiddag vil CDU’s landsmøde i Essen kåre Angela Merkel til sin kanslerkandidat og genvælge hende som formand.

Partiet står samlet om hende, og der er ingen åbenlyse tegn på uro at spore. Men det er et forandret parti: I migrantpolitikken er CDU trådt flere skridt til højre, siden Merkel i august 2015 fremsatte sin berømte og berygtede udtalelse om, at “vi klarer det”. Og partimødet i Essen i denne uge vil indebære yderligere et ryk til højre. Og Merkel må rykke med.

Mandag erkendte hun, at Tyskland ikke har været god nok til at få folk sendt ud af landet, hvis de får nej til asyl, og partiledelsen har besluttet at støtte et forslag fra partiafdelingen i Baden-Württemberg om skrappere praksis for udsendelse af kriminelle asylansøgere.

Merkel indledte sin tale til landsmødet kvart i 12, og har blandt andet sagt, at håndteringen af flygtningene sidste år var en stor præstation. Men, sagde hun også:

“En situation som dén i sensommeren 2015 kan, skal og må ikke gentage sig. Det er mit erklærede politiske mål.”

Desuden har hun taget afstand fra sharia og krævet burkaforbud – under stor jubel fra de delegerede. CDU er rykket til højre.

 

 

Share This