Hviderussisk politi stormer polsk tv station i Minsk

Det hviderussiske politis razzia hos Belsat fredag Foto: Belsat

Det hviderussiske politis razzia hos Belsat fredag Foto: Belsat

Hviderusland: Den polske tv-station Belsat, som sender fra Hvideruslands hovedstad Minsk, blev fredag stormet af det hviderussiske politi. Politiet anholdte en fotojournalist ved aktionen og har beslaglagt noget af stationens tekniske udstyr, skriver Belsat på sit website.

Belsat er en polsk tv-station som med støtte fra EU sender på hviderussisk i Hviderusland.

”Det er ganske klart, at hovedformålet med dagens aktion er at paralysere vores arbejde. Ved at konfiskere vores computere, vil de gøre tingene mere besværlige for journalisterne, siger Alyaksei Minchonak fra Belsat.

Belsat har rapporteret fra de seneste dages uroligheder og demonstrationer i Hviderusland, og medarbejderne ved tv-stationen er overbeviste om, at det er stationens rapportering, der er årsagen til politiets aktion.

Belsats direktør betegner politiets aktion som en slags anerkendelse af, at stationens medarbejdere gør deres arbejde godt. Tv-stationen vil ifølge ham fortsætte sine udsendelser, til trods for det beslaglagte udstyr.

Det hviderussiske politi har begrundet dagens aktion mod Belsat med, at navnet Belsat krænker et registreret varemærke af en hviderussisk statsborger og har senere fredag løsladt den anholdte fotojournalist. ota

Share This