Hviderussisk ishockeyboss roser Danmark

Hviderusland

Hviderusland

Forventningerne er store til det danske ishockey landshold, når kvalifikationen til Vinter-OL i ishockey i 2018 begynder i Hvideruslands hovedstad Minsk i september.

Af Toke Møller Theilade

Det danske ishockey landshold skal i mellem den 1. og 4. september forsøge at kvalificere sig til Vinter-OL under en kvalifikationsturnering i Minsk. Det danske hold har aldrig tidligere deltaget ved Vinter-OL, hvorfor de tunge skyts sendes til Hviderusland med målet kvalificere sig til legene, der afholdes i 2018 i den sydkoreanske by Pyeongchang.

”Vi har aldrig været med ved Vinter-OL tidligere, og jeg kan garantere, at alle de her spillere vil gøre alt for at kvalificere Danmark. Truppen er historisk stærk, og jeg kan godt tillade mig at sige, at det vil være en skuffelse, hvis vi ikke kommer med i 2018,” sagde landsholdets General Manager Kim Pedersen i en pressemeddelelse forbindelse med udtagelsen af truppen tilbage i juni.

Den holdning står Pedersen langt fra alene med. Adspurgt om de forskellige holds muligheder ved OL-kvalifikationen udtalte formanden for Den hviderussiske ishockey føderation Igor Rachovsky til Belta: ”Danmark har et meget stærkt hold. Men den forrige kvalifikationsturnering i 2013 indeholdt også stærke hold, og dengang vandt Slovenien. Holdene, der kommer til Minsk i begyndelsen af september er ikke dårligere end det hviderussiske, men jeg mener, at Danmark er favoritter til sejren.”

Danmark starter turneringen med at møde Hviderusland den 1. september. Derefter  møder de Slovenien fredag og så Polen på turneringens sidste spilledag søndag.

 

Share This