Hviderusland straffer sympatisører af den ukrainske protest

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Præsidentpaladset i Minsk Foto: Ota Tiefenböck

Hviderusland: Hviderusserne skal ikke få gode idéer af begivenhederne i Ukraine. Det hviderussiske politi ønsker ifølge websitet Belultras.by at finde frem til og arrestere 23 fodboldfans, som optræder på et billede vist på internettet, hvor de viser deres støtte til demonstranterne i Ukraine. En af personerne, som politiet har kunnet identificere på billedet, er ifølge websitet allerede blevet dømt til fem dages fængsel. Det er sket selvom, ansigterne på billedet er blevet sløret, og det er ifølge det hviderussiske website er svært at se personernes identitet.

Den tidligere præsidentkandidat, Ales Michalevic, som efter præsidentvalget i Hviderusland i 2010 måtte flygte til Tjekkiet, hvor han har fået politisk asyl, mener, at begivenhederne i Ukraine kan ende med at have både positiv og negativ effekt på situationen i Hviderusland. Alt efter, hvordan situationen i Ukraine udvikler sig.

“Hvis det ender med kampe, hvor mennesker dør, vil det fjerne fokus fra formålet med demonstrationerne. En fredelig løsning vil derimod have en positiv virkning, da den vil vise, at det kan svare sig at demonstrere,” siger Ales Michalevic til Mr.East. ota

Share This