Hver anden tysk vælger stadig i tvivl

Brandenburger Tor i Berlin Foto: Pedelecs

 

Mange tyske vælgere har stadig ikke besluttet, hvor de sætter krydset under valget til Forbundsdagen 24. september. Her fem uger før valget ved 48 procent af vælgerne reelt ikke, hvem de vil stemme på

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Mange tyske vælgere har stadig ikke besluttet, hvor de sætter krydset under valget til Forbundsdagen. Ifølge målingen har 60 procent af de mandlige vælgere besluttet sig, hvorimod det kun gælder 44 procent af de kvindelige vælgere, fremgår af seneste måling fra instituttet Emnid.

De adspurgte i undersøgelsen skulle også angive, hvilket parti de normalt foretrækker. Her stod AfD stærkt, idet 75 procent af partiets sympatisører er sikre på, at de sætter krydset ud for AfD. Tilsvarende tal for CDU/CSU lyder på 69 procent og 65 procent for SPD.

Derimod er kun 49 procent af De Grønnes normale kernevælgere sikre på, at de vil stemme på partiet om fem uger. Det kan være en af forklaringerne på de relativt store udsving i de seneste meningsmålinger, hvor partiet indtil for nylig lå på 8-9 procent, mens den seneste måling har sendt partiet ned på 6 procent.

Share This