Hovedparten af tjekker og slovakker ønsker fredsforhandlinger og ikke flere våben til Ukraine

Et bybillede fra Bratislava Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/Slovakiet: Analysevirksomheden SANEP har sat fokus på, hvilken forventning folk i Tjekkiet og Slovakiet har til deres regeringer i forhold til krigen i Ukraine. Næsten to tredjedele af tjekkerne mener, at Tjekkiet ikke bør fortsætte med at levere våben til Ukraine (63,4 %), og over halvfjerds procent af befolkningen, at regeringen bør støtte starten af ​​fredsforhandlinger (70,3 %).

Situationen er den samme i Slovakiet. Halvfjerds procent af slovakkerne ønsker ikke at fortsætte med at levere våben til Ukraine (70,6 %), og hele firs procent af slovakkerne ønsker, at deres regering støtter starten af ​​fredsforhandlinger (80,1 %).

Situationen i andre europæiske lande synes at ligne tjekkernes og slovakkernes holdninger. De fleste europæere støtter Ukraine i dets krig mod Rusland, men kun 1 ud af 10 tror, at Ukraine kan vinde, viser en undersøgelse lavet af tænketanken European Council on Foreign Relations (ECFR), skrev Politico i februar. De fleste ser en “kompromisløsning” som nødvendig for at afslutte konflikten. ota

Share This